۷ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۲۲

دیروز در فرهنگسرای ارسباران؛

«معبد لاک پشت» نقد و بررسی شد/داستان‌های غیرشهری‌اش بهتر است

«معبد لاک پشت» نقد و بررسی شد/داستان‌های غیرشهری‌اش بهتر است

مجموعه داستان «معبد لاک پشت» نوشته میترا معینی در قالب یکی از جلسات هفت شهر قلم، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، نشست نقد و بررسی مجموعه داستان «معبد لاک پشت» نوشته میترا معینی به عنوان يازدهمين نشست هفت‌شهر قلم، عصر دیروز دوشنبه ۶ مهر در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

در ابتدای جلسه، نويسنده داستانی از این مجموعه را برای حاضرين خواند. سپس ضحی کاظمی، با تعريف ایدئولوژی از دیدگاه مارکسیسم و آلتوزر، درباره‌ هژمونی غالب در جامعه از دیدگاه گرامشی سخنانی را مطرح کرد و به نگاه جنسیتی در جوامع به عنوان یکی از ساخته های ایدئولوژی اشاره کرد.

وي نقش‌های ساختگی و از پیش تعیین‌شده زن را از دیدگاه هژمونی غالب و آنچه ایدئولوژی برای افراد یک جامعه عادی جلوه می دهد، تعریف کرد و به این نقش‌ها در تک‌تک داستان‌های کتاب «معبد لاک پشت» اشاره کرد.

اين نويسنده و منتقد ادبيات داستانی گفت: ميترا معینی در مجموعه داستان اولش آینه‌ای مقابل وضعیت موجود در جامعه و به خصوص زنان گرفته است. اما این آینه صرفاً بازتابی شده از آنچه ایدئولوژی حاکم زن را در جامعه تعریف می‌کند. شاید با کمی خلاقیت بیشتر و نه صرفاً انعکاس وضعیت موجود، می‌شود در هژمونی غالب خللی وارد کرد و از آنچه ایدئولوژی برای همه عادی‌سازی کرده، فراتر رفت که در این مجموعه، این اتفاق نیفتاده است.

سخنران دوم این نشست احمد ابوالفتحی بود که صحبت های خود را با تمرکز بر دو موضوع «حال روايی» و «فاش‌گويی مخل» در داستان‌های «معبدلاک‌پشت» آغاز کرد و اکثر داستان‌های این کتاب را از اين نظر دچار ضعف دانست. ابوالفتحی با ذکر نکاتی درباره داستان‌های اقليمی، گفت: نویسنده در داستان‌هایی که از فضاهای شهری خارج می‌شود، به خاطر نوع تصویرپردازی و توصیفی که در آن توانایی دارد توفیق بیشتری دارد و به همین خاطر داستان‌های نیمه دوم مجموعه، و همچنين داستانِ جهیدن روی آب از نیمه اول، تجربه روایی بدیع‌تری را برای خواننده فراهم می‌کنند.

نويسنده مجموعه داستان «پل‌ها»، داستان اول کتاب را بهترين داستان مجموعه از جهت پرداخت و درونمايه دانست و به نویسنده پیشنهاد کرد که مسیری را که در اين داستان طی کرده، یعنی برقراری تعادل در همه‌ ارکان داستانی بین فضاهای شهری و فضاهای بومی، در کارهای بعدی خود پی بگيرد.

در ادامه، مصطفي عليزاده که اجرای جلسه را بر عهده داشت، با طرح نکاتی درباره داستان‌های نويسندگان زن، بحث زنانه نويسی و سبک نوشتار زنان را با پرسش از منتقدين جلسه، باز کرد که منتقدين و حاضرين جلسه دراین باره به بحث و گفتگو پرداختند.

جلسات «هفت‌شهر قلم» دوشنبه‌های اول هر ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار می شود و آثار تازه ادبیات داستانی در آن نقد و بررسی می شود.

کد خبر 2927499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha